Jul i uterummet

by jennie 0 Comments

I anslutning till vardagsrummet har vi ett uterum, eller en inglasad altan. Vi använder det inte så här års men eftersom det syns så mycket inifrån är det väldigt fint att pynta där. Jag är väldigt svag för olikfärgade lampor, förmodligen från den tid då jag bodde i södra Tyskland där det används mycket mer. Dock tycker jag att det är svårt att hitta fina olikfärgade lampor som funkar bra i det mellansvenska råa vintervädret. De med glödlampor går lätt sönder utomhus (vet inte hur många jag har förbrukat genom åren) och LED-lamporna ger för kallt sken tycker jag. Men i uterummet funkar det perfekt med en vanlig ljusslinga och ger maximal julstämning för mig!

IMG_9261

IMG_9265

 

Julstjärnan köpte jag på Lagerhaus förra året. Jag tycker om när de har dubbla lager så att man inte ser lampan genom hålen. En detalj jag vet, men är man julnörd så är man 🙂

IMG_9284

 

På bordet ligger en fuskkrans med ett LED-ljus i, kransen är från IKEA. Perfekt till uterummet den med eftersom vi inte är där och inte ser att den är fusk.

IMG_9285

 

Jag läste i någon av årets jultidningar att hyacinter klarar att vara ute i ett uterum. Eftersom min man är allergisk kan vi inte ha dem inne men jag tycker att de är så himla fina och juliga så jag tycker att detta var perfekt. Återstår att se om de klarar de kalla nätterna som blir där ute.

IMG_9283

 

Den lilla granen är också en fuskgran från IKEA. Har inte riktigt kommit till att kunna tänka mig att ha en fuskgran inne men här funkar det bra och den är förvånansvärt fin för priset tycker jag.

IMG_9286

Jul i Stockholm

by jennie 1 Comment

Idag har jag och lilla bebisen varit inne i Stockholm och njutit av allt julpynt och köpt julklappar. Mycket shopping blev det, bra att passa på när det är mycket erbjudande och skönt för nu är jag nästan färdig med julshoppingen och det är inte ens december.

Biblioteksgatan och NK är två julmåsten för mig.

image

image

Äntligen provat tomtelatte

by jennie 0 Comments

Mm, nu har jag äntligen smaka en tomtelatte! Hade tänkt göra det länge men inte varit i närheten av en Espresso House när jag varit kaffe sugen. Det var trots höga förväntningar precis så gott som jag hade trott,  ungefär som en vanlig latte men juligare 🙂

image

Jul i vardagsrummet

by jennie 0 Comments

Även i vardagsrummet är det nu jul på allvar, även om granen inte är på plats än. I fönstret har jag ställt en Amaryllis. Det är första gången jag har en sådan så jag vet inte riktigt hur jag ska sköta den så att den slår ut lagom till jul. Men det gör mig inte så mycket, tycker den är väldigt fin som den är. Den fina ängel köpte jag för många år sedan i Tyskland.

IMG_9278

 

På bordet står en söt bock som jag köpte på IKEA i år tillsammans med ett blockljus med lite mossa.

IMG_9280

 

På matsalsbordet ligger den fina duken från Indiska, enligt tips från Emma. Lite skrynklig ser jag på bilden, det hade jag inte sett i verkligheten 🙂 Ljusstaken är från IKEA och ljusmanschetterna från Hornbach.

IMG_9281

Jul i köket

by jennie 4 Comments

Nu börjar vårt julhem växa fram och de flesta julsakerna är framplockade. Jag väntar lite med tomtarna, dem brukar jag ta fram kring andra advent. Vad svårt det är att fånga julkänslan på bild, men jag har gjort ett försök att fota köket.

Jag har satt upp julgardiner, som egentligen bara är vanliga röda gardiner. Adventsstjärnan köpte jag förra året när vi var nyinflyttade i huset och jag tycker den passar så bra i vårt moderna kök. Två blommor och lite ljusstakar skapar stämning i det annars lite strama köket.

IMG_9244

 

Den fina kakburken har jag fått av mamma i present för några år sen. Ambitionen är att den ska vara fylld av pepparkakor hela advent men med tanke på i vilken takt jag äter upp dem är det nog inte rimligt.

IMG_9237

 

Dalahästarna tillhör mina julfavoriter. Den röda har jag fått i present av min bästa kompis för många år sen. Den vita köpte jag och min man på en semester i Dalarna. Eftersom jag är uppvuxen med att fira jul i Dalarna känns dessa verkligen juliga för mig.

IMG_9232

 

Den här glittriga julgranen köpte jag om min man på Plantagen första julen vi bodde ihop. Det är inte min vanliga stil men jag gillar den väldigt mycket och den bryter av perfekt mot allt traditionellt och vitt hemma hos oss. Burkarna är från IKEA för några år sen och ljuset är ett LED-ljus jag fått av min syster. Ska kanske dekorera fatet det står på lite också.

IMG_9246

 

Den här kransen är inköpt på IKEA i år och hänger på vår altandörr i köket. Utanför dörren skymtar vår upplysta Rönn och i bakgrunden kan vi se att fler och fler grannar pyntar sina trädgårdar och fönster!

IMG_9247

Mera julkläder

by jennie 0 Comments

Många julbloggare har tipsat om mysiga och roliga julkläder på sista tiden. Har ni sett att asos har en hel kategori med julkläder? Jag hittade många saker som jag skulle kunna tänka mig, tror dock att mitt julklädkontot är fyllt för i år. Här kommer några av mina favoriter…

asos5

asos1

asos2

asos3

asos4

 

Bästa inköpet

by jennie 0 Comments

Helgens bästa inköp är en tejphållare som man bara behöver använda ena handen för att ta tejp från. Ett ilands-problem så klart men när man ska slå in många paket och vill få till snygga hörn är det väldigt smidigt att inte behöva släppa paketet när man ska ta tejp 🙂

IMG_9220

Julpyntad mobil

by jennie 0 Comments

Nu har även mobiltelefonen blivit julpyntad. Skalet köpte jag på eBay tidigare i höstas. Passar väldigt bra då telefonen i övrigt också är röd.

IMG_9227

Men även insidan på telefonen är julpyntad så klart. Som ringsignal har jag valt Holidays are coming från Coca Cola-reklamen. Jag tycker den passar bra som ringsignal och ger mig massa julstämning när telefonen ringer.

Som skärmsläckare har jag valt ett så kallat Live Wallpaper som heter Snowfall och finns för Android i Google Play. Den är rolig för man kan göra olika inställningar till exempel om man ska ha vita eller olikfärgade lampor i träden, hur mycket det ska snöa och om det ska vara norrsken. Sen kan man också ställa in att den ska ändra bakgrunden efter klockslag, så att det blir solnedgång samtidigt som i verkligheten. Så här fin är den vid olika tidpunkter.Bilder2

Och så här fint ser det ut i telefonen med nedräkningen till första advent, julafton samt bokmärken till ett rimlexikon och min blog 🙂

2014-11-22 14.16.02

Jul på Monki

Monki.com finns det ett gulligt quiz där man kan få veta vilken sorts julklapps-givare man är. En rätt rolig reklam tyckte jag.

Monki1

Genom att välja mellan ett antal olika Monki-produkter hamnar man i en kategori och så får man så klart lite presenttips baserat på detta. Här är några kategorier man kan hamna i.

Monki2

Monki3

 

Monki4

Själv får jag “The Splurger”, vilket kanske stämmer rätt bra, jag är inte så bra på att begränsa mig när det kommer till julklappar och skämma bort mina nära och kära 🙂

Monki har även en del söta juliga saker som dessa strumpor eller tröjan. Inte riktigt min stil men rätt kul ändå. Kolla in kategorin LOL-iday fun på deras hemsida.

Monki6 Monki5

 

Topp tre bästa jullåtar

by jennie 0 Comments

Jag har en förkärlek för glättiga schlagerinspirerade julsånger. Sådana som gör mig glad och julig i hela kroppen. Visst tycker jag det är mysigt att lyssna på en vacker inspelning av Jul, jul när jag smuttar på min glögg, men de flesta svenska julsånger har jag tröttnat lite på (kan bero på att jag har sjungit mycket i kör så de flesta sådana sånger har jag sjungit allt för många gånger).

Det här är mina topp tre bästa jullåtar som ger mig maximal julstämning:

Elton John: Step into Christmas

Matthew West: Come on, Christmas

Celine Dion: I met an Angel (on Christmas Day)