Julig girlang

by jennie 0 Comments

Den här enkla girlangen gjorde jag och döttrarna ihop. Vi stansade ut hjärtan i tjockt rött papper, trädde symaskinen med röd tråd och sydde sen ihop dem.

IMG_0264

Det var förvånansvärt enkelt men blev snyggt tycker jag. Vi gjorde några stycken som jag tänker blir fint både på julklappar och på julkort, eller att hänga i ett fönster.

IMG_0268

Säkert jultecken

by jennie 0 Comments

Vilken lycka när jag klev av tunnelbanan i vår lilla villaförort och fick syn på den här mäktiga granen utanför affären. Nu börjar julen närma sig på riktigt, jippi!

image

Kvällsmys

by jennie 2 Comments

Man vet att man har en bra kväll framför sig när det ser ut så här på bordet. Nu återstår frågan om de ska avnjutas i soffan med glögg eller i badkaret med doftljus. Ah, dessa underbara juliga i-landsproblem.

IMG_0213

Julförberedelser tidigare och tidigare?

by jennie 2 Comments

Jag fick den här bilden från min syster som var på Nordiska museet i helgen. Underbart svar på tal till alla våra vänner och bekanta som hävdar att julförberedelserna kommer tidigare och tidigare varje år. “Om du tycker att det är för tidigt att börja förbereda för julen nu, var glad att du inte behöver göda någon julgris!”

image

Vaska lussekatter

by jennie 2 Comments

En omgång lussekatter räcker aldrig hemma hos oss, jag äter helst minst en lussekatt om dagen från mitten av november fram till julafton. Men sen efter julafton vill jag inte ha lussekatter alls förrän det är dags igen. Jag vill inte ens ha med dem att göra. De påminner mig bara om det sorgliga i att julen är över och att det är ett helt år kvar till nästa gång. Därför blir resterna av andra omgången liggande i frysen.

Men idag har jag äntligen tagit mig i kragen och kastat ut dem. Trista frystorkade lussebullar ligger nu i mina sopor tillsammans med några gamla semmelbullar som jag också hittade där. Slösigt men nu finns det i alla fall plats för nya som det snart börjar bli dags att baka. Åh vad jag längtar!

2015-10-11 20.54.22

Innehåll till paketkalendrar

by jennie 0 Comments

Jag ska göra två paketkalendrar i år, en till min fyraåriga dotter och en till min guddotter som är tre och ett halvt. (Spoileralert till guddotterns mamma). Jag har samlat på mig saker till kalendern under året och nu är jag nästan klar och kan börja slå in paketen.

IMG_0231

 

Från TGR har jag köpt klistermärken samt diamanter, blommor, hjärtan och jordgubbar som är självhäftande, sådant älskar min dotter. Träklubborna är också från TGR. På en rea i somras köpte jag former till Play doh som jag tänkte dela upp i flera paket. Från H&M har jag köpt hårklämmor med My Little Pony på någon rea.

 

Till min guddotter har jag delat upp större pysselkit jag köpte på Panduros rea till flera paket. Jag har också förberett genom att klippa ut formerna i förväg eftersom det kan vara lite svårt när man är drygt tre. Och för att hennes mamma inte ska behöva sitta och göra det 🙂

IMG_0236

 

Till min dotter har jag köpt en liten teservis på rea. Hon har önskat sig en sådan och jag tänker det blir bra att dela upp i flera olika paket.

IMG_0240

 

Ett antal pixi-böcker, vilket jag tycker är en så bra grej, billiga och smidiga att ta med. Jag har ofta några nya pixi-böcker i handväskan om jag ska ut och resa med barnen.

IMG_0242

 

Jag ska komplettera med chokladtomtar till helgen, en pysselbok som min dotter ska få samma dag som vi åker till mormor och morfar så hon har något att göra på den långa resan samt två prydnadstomtar som tjejerna ska få på St Nikolaus den 6 december.

Vad jag köpte på Rusta

by jennie 2 Comments

Rusta är ju alltid tidiga med julsaker så dit fick det också bli en tur i helgen. Kom hem med tre gröna girlanger som jag har en vision om att pynta trappräcket med. Fortsättning följer. Och så två jultvålar, nästan för billigt tycker jag men kunde ändå inte motstå. Expediten sa att om jag använde den som duschkräm skulle jag dofta jul hela advent. Han förstod inte att det inte är ett orimligt scenario för mig 🙂

IMG_0191

Gillade verkligen pappret med dalahästar på och slog till trots att jag säkert inte kommer att tycka att kvaliteten är tillräckligt bra. Men man kanske kan klippa ut remsor av det och fästa på ett mörkrött paket. Kan bli riktigt snyggt.

IMG_0197

Vad jag köpte på IKEA

Helgens shopping bjöd också på en traditionsenlig tur till IKEA för att kolla in årets julutbud. Detta fick följa med hem.

IMG_0188

Inte så mycket med andra ord. Lite obligatoriska snören och etiketter. Och en söt tomte. Min man blev förvånad och tyckte inte att jag brukar ha sådan traditionella tomtar. Men jag tyckte den var så söt och jag har en vision om att den ska stå ute som en julig Gartenzwerg. Får se hur länge den överlever med två vilda barn.

IMG_0185

Att åka till IKEA är ett väldigt tydligt jultecken för mig. Jag åker alltid ihop med en eller två systrar och det blir en tydlig start på julen. I år var vi tre vuxna och fyra barn mellan ett och fyra. Intensivt men supermysigt.

Vad jag köpte på Lagerhaus

by jennie 0 Comments

I helgen blev det en del turer för att kolla in julutbudet i butikerna när julsakerna nu börjar komma fram. Eftersom jag älskar att se vad ni köper och hur saker faktiskt ser ut uppackade tänkte jag visa de saker jag köpte här. Detta är mina inköp från Lagerhaus.

Presentpåsar använder jag inte så ofta men tycker är så snyggt så jag kan ofta inte låta bli och den här gillade jag supermycket. Dessa kostar 29 kr styck.

IMG_0205

 

Pappersmisteln är köpte separat och kommer bli en supersnygg detalj på något vitt paket. 3 stycken för 19 kr.

IMG_0202

 

Pappersstjärnorna är rätt stora och kommer bli fina på paket och perfekt att de är så pass stora att jag kan få plats med rimmen på dem. 3 st för 19 kr.

IMG_0199

 

Även de små kulorna tänker jag ha på paket, det var 25 stycken för 49 kr.

IMG_0200

 

Åh vad mysigt att julsakerna äntligen börjar komma in nu!

Förlåt Blossa Earl Grey

by jennie 0 Comments

IMG_0132

Nu är jag halvvägs genom flaskan med årets Blossa 15 Earl Grey och måste faktiskt säga att jag har ändrat mig. När jag väl har förlåtit den för att inte vara vanlig glögg tycker jag att den är jättegod och perfekt som smygstartsglögg. Jag älskar glögg och skulle gärna dricka det varje kväll i december, men jag tycker fortfarande att det är lite för tidigt att börja med den traditionella. Men en kopp Earl Grey så här på söndagskvällen känns perfekt just nu.