Redo

Nu är jag redo för 1a december, i trappan hänger två kalendrar och väntar.

Kuverten med familjens bildkalender har jag fäst med häftmassa ovanför trappan.

image

Paketkalendern till dottern hänger i snören i trappan. Just nu ser det väldigt festligt ut men det kommer ju tyvärr bara se tristare och tristare ut ju närmare jul vi kommer, men det är ju svårt att göra något åt.

image

Första advent i Hamburg

by jennie 1 Comment

Jag spenderade helgen med mina två systrar på adventsweekend i Hamburg. Jag är väldigt nöjd med hela helgen och med Hamburg som julstad. När vi frågade på hotellet var det fanns julmarknader gjorde receptionisten en svepande rörelse över kartan och sa “überall”, och det stämde verkligen.

Så här glad var jag på Hamburgs största julmarknad.

image

Förutom att vi har druckit Glühwein och shoppat julklappar stötte vi på en julparad, inte ett koncept jag är helt van vid men jag gillar alla sätt att fira julen lite extra. Det var folk utklädda till stjärnor, granar, polkagrisar etc som dansade till julmusik.

image

Och så har jag suktat i fantastisk blommaffär men insett att det inte är helt smidigt att frakta hem. Men jag hade verkligen kunnat köpa allt i den här affären.

image

image

Nu är jag hemma igen och ikväll blir det att rivstarta advent hemma, jag kom hem sent igår och har inte ens tänt första ljuset än.

Pyntat trappräcke

by jennie 7 Comments

Jag hade ju funderingar kring hur jag skulle pynta trappräcket. Efter pepp från andra julbloggare började jag leta efter en riktigt snygg fejk-granslinga att sätta upp. Det är inte helt lätt att hitta men till slut valde jag att investera i den här fina men dyra slingan. Och den är verkligen lika fin i verkligheten. Jag lindade in en ljusslinga och hängde upp den ungefär som förebilden.


IMG_0461

 

Slingan hänger i hallen och ger maximal julkänsla när man kliver innanför dörren.

IMG_0541

 

Sen fäste jag små röda julkulor i granslingan.

IMG_0529

image

Lilltjejen blev väldigt förtjust när hon vaknade och fick se vad mamma hade gjort under “natten” 🙂

image

Julstjärnor i köket

by jennie 2 Comments

Nu har jag fått upp julstjärnan i köksfönstret och två på fönsterbrädet.

IMG_0442

 

Två dalahästar fick också vara med. Den röda har jag fått i julklapp av min bästa kompis för många år sedan och den vita köpte jag och min man i Nusnäs, även det rätt länge sen.

IMG_0474

Julstämning på jobbet

by jennie 0 Comments

Idag tog jag med mitt favorit-te till jobbet, Saffran och chili från Bönor och Blad. Första koppen för säsongen är helt magisk för mig, det slår nästan första glöggen. Dessutom drack jag det ur min fina julmugg.

image

Nu är det verkligen uppladdning på riktigt.

Julmarknadsbesök

by jennie 0 Comments

Idag har jag och barnen varit på julmarknad tillsammans med en kompis till mig och en av hennes barn. Vi var i Riddersvik i Hässelby i västra Stockholm. En ganska liten men fin marknad. Jag gillar att den är helgen innan advent, för jag är ofta bortrest första advent.

Idag var det kallt och klart i Stockholm och det gjorde sig perfekt mot de små röda husen.

image

Jag shoppade inte så mycket men en liten tomtegumma till granen och en liten ängel till min dotter. Och så fikade vi och pratade med min kompis och barnen hade roligt och lekte på de isiga vattenpölarna.

Här är en påbylsad liten tjej framför slottet.

image

Inramad julkänsla

by jennie 0 Comments

Igår när jag rotade runt bland mina julsaker hittade jag tre julkort som jag tycker så himla mycket om. Jag har haft dem länge men inte kommit mig för att skicka dem till någon för att de nästan är för fina. Samtidigt är det ju synd att de bara ligger i lådan. Så nu fick jag för mig att rama in dem och ställa dem på en tavellist vi har i hallen uppe.

image

Tyckte att det blev väldigt fint och diskret juligt där de står bland de andra fotona.

Frukost med julstämning

by jennie 0 Comments

Idag är det kallt här i Stockholm, – 5 grader och vacker rimfrost utanför fönstret. Innanför lyser adventsstjärnan och levande ljus. Barnen tittar på Chuck firar jul på sin iPad 🙂

image

Nästa steg blir att byta ut de gröna växterna mot julstjärnor.

Perfekt avslut på jobbveckan

by jennie 0 Comments

Dålig bild men jag tror att alla julälskare förstår det underbara med att krypa ner i badkaret efter en intensiv jobbvecka och njuta av ett nypyntat badrum!

image

Och nu ska jag gå och lägga mig så att jag orkar pynta färdigt imorgon, årets bästa helg?