God fortsättning

by jennie 3 Comments

De sista dagarna innan jul kom jag helt av mig med bloggandet, minns att det var exakt likadant förra året. Men det var nog i det här fallet ett bra tecken, jag har haft fullt upp av att njuta och inte hunnit med bloggen. Julen var jättebra, vi var i Schweiz hos mina föräldrar och har njutit av både traditionell jul,  sol och alpluft. Dessutom kom vi hem till ett vinterlandskap, underbart.

image

Nu säger jag god fortsättning så ses vi igen efter sommaren!

Lillejulafton med julkrubba

by jennie 2 Comments

Häromdagen hade vi lite lillejulafton här hemma. Min bästa kompis hade skickat ett stort paket med julklappar till mig och barnen och eftersom vi firar jul utomlands och det är lite osmidigt att ha med fler stora julklappar sa min kompis att vi gärna fick öppna dem innan jul.

Barnen fick en fantastisk julkrubba från Playmobil som verkligen gick hem.

IMG_0704

Den är så himla fin tycker jag också att den gärna får stå framme och blir som ett julpynt som barnen får leka med. Kul också för det blir en anledning att prata om varför vi faktiskt firar jul.

IMG_0695
IMG_0702 IMG_0705

Återstår att se om den får vara kvar framme efter jul eller åker bort med julsakerna.

Ge bort glögg

När vi är bortbjudna tar vi ofta med en flaska vin. Så här i advent tycker jag att det är kul att ge bort glögg istället, särskilt om man har någon speciell glöggsort man tycker extra bra om.

Jag tycker att det blir extra fint och lite personligare att pynta flaskan innan man ger bort den.


IMG_0622

 

Här har jag provpyntat en öppnad flaska glögg med granrisgirlang och röda kulor.

IMG_0623

 

Den vi faktiskt skulle ge bort idag var Blossa 1895 och den dekorerade jag istället med rött band och röda kulor för det passade bättre till det fina gröna silkespappret.

IMG_0624

 

De små kulorna har jag köpt på Lagerhaus men liknande finns lite här och där.

IMG_0625

Söndagsmys

by jennie 0 Comments

Kan man ha det bättre en söndagseftermiddag än att ligga i soffan med sin tjej i knät och en lussebulle i munnen och kolla på Polarexpressen? Troligtvis inte!

image

Sen när vi har slappat lite ska vi packa inför resan till mina föräldrar men just nu har vi det bara för bra för att ta tag i någonting alls 🙂

Evighetskrans

by jennie 0 Comments

I teorin gillar jag konstgjorda girlanger och kransar som håller år efter år, men i praktiken tycker jag att det är svårt att hitta snygga. Antingen kan man lägga mycket pengar på att köpa lyxiga konstgjorda alternativ, som jag till slut gjorde till vårt trappräcke. Eller så tycker jag att sådant som är väldigt uppenbart fejk kan vara snyggt.

Den här härliga kransen i trä köpte jag i Hamburg och jag tycker att den blev så fin i fönstret. Jag tycker att det blev som ett kul alternativ till de egenpysslade lingonriskransar jag har i hemmet.

IMG_0582

Egen eller köpt deg?

by jennie 0 Comments

Jag är uppvuxen med pepparkakor bakade på hemlagad pepparkaksdeg. Jag minns att min mamma alltid var nervös över hur degen blev, om den inte var bra var det jättejobbigt att kavla degen och få upp pepparkakorna till plåten. Jag har därför dragit mig för att göra pepparkakor och nöjt mig med köpta som jag tycker är goda de med.

Men förra året provade jag och min syster att köpa färdig deg och då insåg vi att det var ett riktigt bra alternativ. Väldigt enkelt och faktiskt mycket godare än köpta kakor. Och mysigt att baka ihop med barnen.

Jättemysigt att ha en fin burk full av hemlagade pepparkakor!

IMG_0626

 

Vad tycker ni, är det fusk att köpa färdig deg? 🙂

Christmas Jumper Day

by jennie 0 Comments

Jag blev så glad när den här mötesinbjudan dök upp i min jobbkalender. Det känns kul att jobba på en arbetsplats där sådant händer.

Christmas jumper day

 

Har ni hört talas om Christmas Jumper Day? Från början anordnades det tydligen av den engelska välgörenhetorganisationen Save the Children för att samla in pengar under mottot make the world better with a sweater. I år infaller dagen på fredag den 18e december.

Jag ser i alla fall fram emot att ha jultröja på jobbet och inte vara ensam om det 🙂

Julig fruktsallad

Igår på vår julfest med jobbet var jag och en kollega ansvariga för att laga efterrätten. Vi gjorde en fruktsallad med chili och saffran som blev jättegod. Till den serverade vi en klick turkisk yoghurt smaksatt med kardemumma och honung.

För att sprida lite av min kärlek till julpyssel till mina fina kollegor hade jag med mig ett kit med pepparkaksgubbar som var och en fick pynta och sätta i sin efterrätt. Det blev väldigt lyckat, alla engagerade sig och efterrätterna blev jättesöta.

image

image

image

image

image

image

God jul chefen

by jennie 1 Comment

Det är inte så fjäskigt som det låter, vi har julfest idag med jobbet med Secret Santa och jag har fått min chef. Eftersom mina kollegor vet om att jag julbloggar och älskar både att pyssla och slå in paket känner jag att förväntningarna är höga på att jag visar ett riktigt snyggt paket. Jag satsade därför på både egenpysslad krans och egenpysslad etikett i form av en stjärna på paketet. Hoppas att det blir uppskattat 🙂

 

IMG_0667