För mig är nog bland det bästa med julen att slå in julklappar. Jag älskar att lägga tid på att fixa vackra inslagningar. Ofta ligger det mycket mer jobb bakom inslagningen än innehållet.

Eftersom jag också älskar att brodera testade jag att brodera på ett papper att slå in med. Jag valde ett lite styvare rött papper, just detta är köpt på Søstrarna Grene. Jag hittade ett mönster på Pinterest som jag utgick ifrån. Sen la jag en aida-väv på pappret, en sådan väv man brukar brodera korsstygn på, och ritade var alla hål skulle vara. Det måste man ju inte göra men det är svårt att få hålen symmetriskt annars. Sen la jag pappret på ett grytunderlägg och gjorde hål med en nål.

Såhär såg det ut när det var dags att börja sy.

Det är bra att tejpa på baksidan så blir pappret lite hållbarare, annars är det lätt att det går sönder mellan hålen. Ett annat tips är att tejpa fast trådändan istället för att göra en knut, för knutar gör att det ser knöligt ut sen när man slår in paketet.

Såhär såg baksidan ut innan jag började sy.

Och här är det färdiga resultatet.

Jag tycker att det blev väldigt sött och det var väldigt roligt att göra så det kommer jag nog göra igen. Sen är det kanske egentligen bättre att brodera på en ask så är det lite lättare för mottagaren att behålla alstret om de vill ☺️