Vad har vi på kråkbär? (Blossa 2016)

by jennie 0 Comments

I veckan släppte Blossa årets smak 2016: kråkbär.

blossaigen-636x358

 

Jättefin flaska tycker jag och mysigt att ett av de tidigaste och säkraste jultecknen är här. Men vad har vi på kråkbär? Jag måste säga att jag aldrig hade hört talas om det innan så jag har svårt att ha en uppfattning. En kollega sa att de är oätliga. Wikipedia säger: Frukten är ett svart, ganska torrt bär, som påminner om blåbär, men är mindre och har större och hårdare kärnor. Bäret är en aning sött men smaken är i stort fadd. Jag visste inte ens vad fadd betyder. Men enligt internet betyder det smaklös eller jolmig. Så rätt så meningslös smak som nog inte tar över speciellt mycket.

 

fotolia_krakbar_subscription_monthly_m-636x358

 

Mitt kök har testat glöggen och skriver:

Glöggen har en karaktäristisk glöggsmak, och smakar mycket klassisk glögg. Den är frisk i smaken, och inte speciellt söt. Det är en bra balans mellan sött och syrligt. Och den är god! Men att den smakar just kråkbär är svårt att känna igen, något som endast eftersmaken vittnar om.

 

Jag är positiv. 2014 när det var Lavendel köpte jag faktiskt inte ens en flaska, liksom sommarsmaker i en glögg kändes helt fel. Men det här känns höstigt och låter gott, jag ser fram mot att prova.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.