Köpa eller binda krans?

by jennie 4 Comments

En klassisk adventskrans att ha på ytterdörren tycker jag är ett måste. För rätt många år sen köpte jag en halmkrans att ha som bas och gjorde sedan en egen krans. Den har jag återanvänt många gånger men utan att variera kransen så himla mycket. Jag vill ha en väldigt traditionell krans så det lämnar inte jättemycket övrigt till fantasin.

Så här såg till exempel kransen ut som jag gjorde 2010. Vår dåvarande lägenhet hade en röd dörr till min stora förtjusning och jag tycker att kransen gjorde sig så bra mot den röda bakgrunden. Jag tycker om att blanda olika sorters ris, framförallt att blanda ett barris med lingonris.

IMG_0420

 

Det är ändå en del jobb med att binda en krans och inte särskilt kreativt eftersom jag gör dem typ identiska varje år. Så förra året köpte jag en färdig krans och satte bara i ett rött band och några bär. Blev egentligen precis lika bra på typ en fjärdedel av tiden. Så framöver blir det nog inga hemmagjorda kransar här.

Vad tycker ni? Göra egen krans eller köpa färdig?

Comments ( 4 )

 1. ReplyEmma
  Jag köpte ett halmkrans förra året på byns julmarknad som är den fjärde advent. Det kändes lite sent att göra den då, men nu i år hade jag tänkt ge mig på att göra en egen för första gången! Jag har haft en konstgjord grankrans förut... Det är ju lite känslan av att man gjort den själv man vill åt också :)
  • Replyjennie
   Ja, det håller jag med dig om, känslan av att ha gjort något själv är mysig. Särskilt i juletider. Men för att jag ska prioritera att göra det själv måste det antingen vara väldigt kul eller så måste resultatet bli mycket bättre. I det här faller stämde inga av dem för mig. Troligtvis för att jag gjorde så likadana varje år att jag tröttnade. Ska bli kul att höra vad du tycker när du har gjort din!
 2. ReplyDenise - Min Glittriga Jul
  Jag älskar kransen på bilden, hur fin som helst. Har aldrig haft en tanke på att blanda barris med lingonris, skitsnyggt, tack för de tipset! Jag tycker det är kul att binda egna kransar, men skulle absolut kunna köpa en också, så egentligen spelar de ingen roll :)
  • Replyjennie
   Tack Denise! Nu när jag läser era kommentarer blir jag lite sugen på att binda egen krans igen i år i alla fall :) Jag får nog helt enkelt se vad som inspirerar mig mest när det är dags att inhandla kransen eller materialet.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.