Blossa 2014

by jennie 0 Comments

Som ett riktigt säkert jultecken släpper Blossa smaken på sin årgångsglögg idag.

image

Så här står det på deras hemsida:

Blossas årgångsglögg har blivit en populär jultradition, och i år hämtar Blossa sin smakinspiration från Frankrike. Lavendel från södra Frankrike har blandats med noga utvalda vita viner samt Blossas traditionella glöggkryddor. Resultatet är en välbalanserad starkvinsglögg skapad i symbios med sol, värme och violetta dalgångar.

Priset är 97 kr och den går att beställa från 1 oktober. Gå in på Blossa för att läsa mer.

Själv tycker jag att advent är för kort för att dricka något annat än klassisk julig glögg. Vissa år när smakerna har varit juligare, som clementin eller saffran, har jag tyckt det varit roligt att prova men den här är jag tveksam till om jag ens kommer att köpa. Flaskan ser ju inte ens julig ut, förra årets tyckte jag inte var så god men jag älskade flaskan. Troligtvis för att jag är uppvuxen med att fira jul i Dalarna.

image

Visserligen kan det vara kul med någon annan smak om man vill börja dricka glögg innan advent. Men då väljer jag hellre en smak som äpple som jag förknippar med hösten. Bara det blir lite kallare ute så ska jag nog leta upp något sådant.

Blossa släpper en annan nyhet, Blossa lätt vinglögg. Det ska vara en traditionell glögg men med 4,7 % istället.

image

Den blir jag väldigt sugen på att prova. Jag vill dricka glögg ofta och mycket i advent och tycker att vanlig vinglögg blir onödigt mycket alkohol för vardagskvällar. Samtidigt tycker jag att den med 2,2 % som man kan köpa i vanlig livsmedelsbutik blir lite väl saftig. Jag brukar hålla på och blanda hälften hälften men det behöver jag kanske inte i år.

Vad tycker ni, blir ni sugna på att prova lavendelglögg?

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.