Julkortstankar

by jennie 0 Comments

Jag har börjat fundera över vad jag ska skicka för julkort i år. Jag brukar dels skicka papperskort till några få nära utvalda och dels email till några fler i vänskapskretsen. I mailet har jag lagt till en fin bild på vår dotter i julkläder eller liknande och skrivit lite kort om hur vi firar julen i år.

Men det roligaste är ju att göra papperskorten. Förra året försökte jag engagera min dotter som då var 2,5 år i pysslandet. Det blev ganska bra men det var uppenbart att jag hade roligare än hon hade. Kan ha berott på att jag valde en vabbdag så hon var ju lite trött.

image

Jag hade köpt lyxiga vita dubbla kort som jag satte post-it-lappar på så att formen av en triangel blev kvar. Sen målade jag och dottern grönt på korten. Ibland med händerna och ibland med pensel. Snyggast blev dom där vi satte massa gröna tumavtryck på hela ytan men det gillade inte dottern så det blev inte så många sådana kort. När korten hade torkat tog jag bort post-it-lapparna och fick granformarna som på bilden. Vissa pyntade vi med stjärnor och röda kulor men jag tycker det blev snyggast med bara de gröna granarna.

Har letat lite efter nya roliga idéer att göra med barn, tycker konceptet att engagera dem är kul. Det blir personligt och personerna jag skickar till är typiskt sådana som uppskattar det, tex far- och morföräldrar. Hittade en del kul idéer här. Den här blev jag mest förtjust i själv.

image

Jag tänker att man antingen kan stansa ut kulorna från någon befintlig teckning eller kanske ännu roligare att stansa ut först och sen be dottern färglägga. Köper man lite roliga glitterpennor och pärlor kan hon nog gå igång på det. Om jag också bara lägger fram i t.ex. rött och guld kanske jag kan styra färgvalet lite även om hon så klart vet var hon ska hitta sina andra pennor.

Får se om det blir något sånt. Annars blir det nog bara en söt bild på döttrarna, kan ju aldrig bli fel 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>