TBT pepparkakshuset 2008

by jennie 1 Comment

Eftersom det finns så mycket härligt julmaterial från tidigare år och det säkert inte bara är jag som glömmer lätt, och eftersom det finns flera nytillkomna läsare, tänkte jag köra TBT, Throwback Thursday. Torsdagar framöver kommer det lite gammal men förhoppningsvis fortfarande lika aktuellt inspiration. Tillbakablick till tidigare jular eller lite best of. Häng på vet jag 🙂

Första tillbakablicken blir till 2008. Vi firade jul hos mina föräldrar i Schweiz och jag och mina systrar hade ambitiöst nog gjort en alpvärld i papier mache till huset redan sommaren innan. Den tog mina engagerade föräldrar faktiskt med i bilen när de körde hem efter sommaren. Vi hade gjort alpberg men även små träd med pinnar och vitmossa så att det såg ut som rimfrost. Så här juligt blev vårt arrangemang med alpmiljön, pepparkakshuset och massa julklappar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huset ska så klart föreställa ett alphus med klassisk arkitektur. Min ena syster är teknisk designer och stod för själva konstruktionen. Hon ritade upp en mall i papper som vi klippte ut och la på de mjuka färdiggräddade pepparkaksbitarna och skar ut alla delar. Pilligast var att lägga mandelspån som tegelplattor på taket. Vi klistrade fast dem ett och ett med smält socker och jag hade brännsår på fingrarna flera dagar efteråt. Men när jag ser resultatet får jag nog säga att det var värt det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comment ( 1 )

  1. ReplyAnnie
    Kul med lite juliga minnen:))

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.