I en julnörds hem är julgranen så klart en oerhört viktig sak. Hos oss ska det vara en äkta gran och den kläs helst till lucia eftersom vi åker iväg till själva julhelgen och jag vill hinna njuta av granen ett tag i alla fall. Små lampor är viktigt för mig, det ger mig maximal julkänsla. Som ni ser saknas fortfarande en toppstjärna. Jag har en tydlig bild av hur jag vill att den ska se ut, gärna i halm för det hade vi när jag var liten, får se om jag hittar någon sådan i år.

IMG_9379

 

Vi har inget tema på vår gran utan fyller granen med röda kulor och olika julgranspynt som jag har samlat på mig genom åren. Varje sak har ett särskilt minne och många är inköpta på någon resa. Sen vi flyttade till vårt hus för tre år sen har vi även bestämt oss för att köpa en extra fin sak varje år som ett fint minne det året. Här är några av mina absoluta favoriter i granen.

De här änglarna köpte jag i en butik i USA som sålde julpynt året om. Jag tycker de är så himla vackra och välgjorda. Och härliga för att de är mörkhyade, känns inte så vanligt med mörkhyade änglar i Sverige.

IMG_9384

IMG_9387

 

Den här söta flickan köpte vi för att symbolisera att vi fick en liten flicka till när vår yngsta dotter föddes, det blev årets sak 2014.

IMG_9391

 

Pandan köpte jag i Kina 2013 när jag var där på min bästa kompis bröllop. Det är nog inget julgranspynt egentligen men passar bra som det ändå.

IMG_9395

 

Svampen tycker jag är så söt, den valde min dotter på en julmarknad som vi var på med mina systrar för tre år sen.

IMG_9401

 

Halmsaker har jag börjat tycka mer och mer om. Den här vackra stjärnan köpte jag i München första advent 2013 när jag var där med mina systrar.

IMG_9399

 

Minikrubban köpte jag i Betlehem för många år sen när jag hälsade på en kompis som bodde i Israel då.

IMG_9398

 

Den här söta nallen har också min stora tjej valt, hon har en nallebjörn som hon älskar över allt annat så det passar bra, det var årets sak 2013.

IMG_9408

 

Jag är svag för dalahästar och tycker att dom är så juliga eftersom jag är uppvuxen med att fira jul utanför Leksand. Dom här köpte jag förra året från Iris hantverk.

IMG_0651

 

Den lilla tomteflickan köpte jag på julmarknaden i Riddersvik, Hässelby. Hon fick vara årets sak förra året, har blivit mycket mer svag för tomteflickor sedan jag fick två döttrar märker jag.

IMG_0644

 

Och de här lilla tomten köpte jag på min lyxiga adventshelg i Hamburg med mina systrar, ett perfekt minne därifrån.

IMG_0640