Mysig bakstund

by jennie 0 Comments

I helgen var det dags för stora lussekattsbaket.

IMG_0313

 

Jag brukar använda Leilas recept, för jag tycker att de blir så fluffig och smakar så mycket saffran. Smöret och saffranet ska smälta ihop och koka upp. Jag vet inte hur stor skillnad det gör men om det bidrar till mer saffranssmak är det ju ett enkelt knep.

IMG_0310

 

Min stora tjej är nu drygt fyra år och kunde verkligen vara med och baka. Hon knäcker ägg och blandar, kunde till och med hantera elvispen själv. Jag tycker att det är så mysigt att hon kan vara med och baka och att hon uppskattar det lika mycket som jag gör.

IMG_0331

 

Hon kunde till och med få till några lussekatter som såg ut som lussekatter, men jag ska väl ärligt säga att detta var den bästa, många var mer degklumpar, men de var ju goda de också 🙂

IMG_0341

 

Och goda blev de så klart också. Nu är vi redo för alla mysstunder med glögg och lussekatter som ligger framför oss!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>