Höstbukett

by jennie 3 Comments

Idag var äldsta dottern ute på promenad med några kompisar från skolan. När hon kom hem var hon väldigt glad och sa att hon hade en överaskning till mig. Hon hade plockat en bukett med höstlöv. Jag vet inte riktigt vad hon fick idén ifrån, det är nog inget som vi gjort tidigare. Men hon sa att hon vet att jag älskar rött och orange och hösten. Vilket ju stämmer precis.

Såhär fint blev det i en vit vas.

IMG_2769

 

 

Lillasyster var som alltid imponerad över storasysters tilltag.

IMG_2766

Nya julgardiner

by jennie 0 Comments

När jag fick en VAB-dag tog jag äntligen tag i mitt tråkigaste julpyssel – att sy julgardiner. Fast inte så mycket sy egentligen, jag sydde bara fast ett band längst upp för att kunna trä upp gardinen på stången, själva längden var färdigsydd. Tyget heter Greta och kommer från Linea.

img_1500

 

Det blev en massa strykande dock.

img_1506

 

Jag använde snabbfållband från IKEA för att lägga upp längst ner.

img_1508

 

Nu ser jag fram emot att få hänga upp dem och se hur mysigt och juligt det blir.

 

Bästa julinvesteringen

by jennie 0 Comments

Det finns två saker som ger mig ångest runt jul. Det ena är att jag inte hinner göra allt juligt som jag vill, och de andra är att det aldrig är så undanplockat och fint som jag vill. När det är stökigt, vilket det oftast är hemma hos oss, syns knappt allt fint julpynt utan det ser bara ännu rörigare ut. Därför ser jag så himla mycket fram emot vår första jul med stödhjälp. Vi började med det strax innan sommaren och nu under hösten har vi haft hjälp ca fyra timmar varannan vecka. Jag lägger 1-2 timmar kvällen innan på att plocka, och när jag kommer hem på kvällen är hela huset helt rent. Magiskt! För mig är det här den bästa investeringen för julfriden. Jag slipper gå runt och ha ångest för att jag inte har städat + jag har mer tid över för julpyssel.

Här är ett exempel på hur det kan se ut hemma i vårt kök 🙂

img_1489

Bloggkärlek

by jennie 3 Comments

Det finns ju så många härliga julbloggar och jag tycker det är så kul att läsa om allt fint ni andra gör och bli inspirerad. Och så är det så roligt att inse att jag inte är ensam om att tänka på julen redan i september. Det här är några av mina favoriter:

Tomtens dotter var en av de första julbloggarna jag började läsa. Jag fastnade för den för att den är så personlig samt att jag på den tiden bodde i Huvudsta, Solna precis som hon gjorde.

Ximas by Nilli som gör sådana fantastiska pepparkakshus varje år samt har så härlig personlig tolkning av julen.

Jul i fjällen har inspirerat mig många gånger, jag har nog samma smak som henne i många saker.

Julpussar är en lite mer nyupptäckt bloggkärlek. Jättefin stil och lite humoristisk ton och uppdateras ofta, även med ett härligt Instagramkonto.

Kramar och bloggkärlek till er alla!

PCD

by jennie 0 Comments

Jag lider av akut PCD – Post Christmas Depression. Vi har kommit hem från Schweiz till sorgligt hängande julstjärnor, en barrande julgran och känslan av att det är evigheter till nästa roliga sak.

image

image

Det har varit en riktigt härlig december. I och med att jag är mammaledig har jag verkligen haft tid att vara hemma och njuta av adventstiden i år. Jag har verkligen också uppskattat att både läsa alla fina julbloggar och att blogga själv. Det är så kul att se att det finns fler julnördar där ute. Nu dröjer det ända till efter nästa sommar innan vi får börja leta jultecken igen. Just nu känns det tomt och trist. Men jag vet ju att jag snart kommer börja njuta av ljuset som återvänder och börja leta vårtecken. Och innan dess kanske ett och annat reafynd.

Tusen tack för den här säsongen. God fortsättning och gott nytt år!

Brig

by jennie 2 Comments

Nu har vi kommit fram till mina föräldrar i Schweiz där vi ska fira jul i år, vilket vi har gjort flera år tidigare. De bor i en liten ort i en alpdal med ett sött litet torg omgivet av höga berg. Väldigt passande julmiljö även om det inte så ofta ligger snö nere i dalen.

brig1

Torget med en stor gran som pyntas på olika sätt varje år.

På torget finns en liten julmarknad med några få stånd. Det är jättemysigt att gå dit när det börjar skymma och köpa en Glühwein och stå där på torget och titta upp på alptopparna.

brig3

 

På orten finns också det här jättefina slottet, som taget ur en saga.

Stockalper Palace 01, Brig, Switzerland

 

Och har man tur och solen skiner kan man ta sig upp till skidbackarna och njuta av den här fantastiska utsikten!

brig4

Lyxig dag

by jennie 2 Comments

Idag har jag och bebisen varit inne i Stockholm och träffat min syster med bebis. Sådana här dagar när man är mammaledig, alla julklappar är inhandlade och inslagna och man bara kan slappa och njuta av julstämningen känns oerhört lyxiga.

Vi hann med två tomtelattar, lite shopping och en tur förbi NKs skyltfönster. Jag tyckte att det var väldigt fint och väl genomfört i år. En rolig sak är också att tomtarna säljs till förmån för Läkare utan gränser efter jul. Den lilla tomten med glasögon hade jag lätt kunnat tänka mig hemma hos mig 🙂

image

image

image

image

image

image

Jul i Stockholm

by jennie 1 Comment

Idag har jag och lilla bebisen varit inne i Stockholm och njutit av allt julpynt och köpt julklappar. Mycket shopping blev det, bra att passa på när det är mycket erbjudande och skönt för nu är jag nästan färdig med julshoppingen och det är inte ens december.

Biblioteksgatan och NK är två julmåsten för mig.

image

image

Äntligen provat tomtelatte

by jennie 0 Comments

Mm, nu har jag äntligen smaka en tomtelatte! Hade tänkt göra det länge men inte varit i närheten av en Espresso House när jag varit kaffe sugen. Det var trots höga förväntningar precis så gott som jag hade trott,  ungefär som en vanlig latte men juligare 🙂

image