Broderad ask

by jennie 5 Comments

Jag har kommit på en till sak jag kan brodera, presentaskar. Jag gillar att slå in paket i fina askar så detta var ett pyssel som passade mig perfekt. Och så tar det lite lagom lång tid att brodera en ask.

Jag testade att göra en stor snöflinga på en ask. Den här asken är en gammal klockask, tog den för att den var vit och lite lagom stor.

Först ritade jag ett mönster på ett rutigt papper, det finns mycket inspiration på Pinterest, eller så ritat man på fri hand. Pappret fäste jag på asken med lite kludd, var noga så att det hamnade mitt på.

Sen tog jag en nål och gjorde hål överallt där det behövdes enligt mönstret.

Såhär såg asken ut när jag tagit bort pappret.

Sedan var det bara att brodera som vanligt. Nu gjorde jag rätt stora stygn, dvs. rätt långt mellan hålen. Jag tycker att det ser coolt ut men jag tror man får ett sötare utseende om man provar att ta tätare hål.

Jag fäste inte tråden på baksidan utan tejpade bara fast ändarna. Tänkte att det blir enklare och man kan ju limma fast ett rött papper på baksidan om man inte vill att den ska synas.

Nu återstår bara att lägga i någon fin klapp och kanske fästa ett band runt.

Comments ( 5 )

 1. ReplyMaries strålande jul
  Åh så fint <3
 2. ReplyRebecca
  Nej, vad fint! Önskar jag kunde hantera nål och tråd så bra som du kan. :)
  • Replyjennie
   Tack! Men prova, detta var inte alls så svårt. Det gäller att välja ett rätt enkelt och litet mönster om man inte är van.
 3. ReplyJul hos Linda
  Verkligen en fin idé! :) Jag gillar att brodera i papper/kartong, fick aldrig nog av det efter förra årets julkortsfix :)
  • Replyjennie
   Ja, det ska jag nog också testa. Brukar inte skicka julkort men funderade på etiketter.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.