Julnytt från Klong

by jennie 2 Comments

När jag skrev om vasen från Klong som jag fått i födelsedagspresent var jag inne på deras hemsida och snubblade över deras julnyheter för 2015.

Alltid kul med julnytt och den här adventsljusstaken tycker jag hade varit häftig i ett modernt hem. Jag gillar ljusstakar där man får pynta själv, den här hade jag haft grön mossa och röda bär i så att det blev en fin blandning av modernt och traditionellt. Men själv kommer jag nog att hålla kvar vid min gamla adventsljusstake tills den trillar sönder.

FIRA-ADVENT-MOSSA

 

 

De här marshallhållarna gillar jag också, särskilt den utan pinne, hade sett väldigt fin ut på vår trapp.

FIRA-MARSCHALL-TÄND

FIRA-TOPP1

 

De här ljusstakarna tycker jag var otroligt vackra. Men jag skulle nog inte veta var jag skulle ställa dem, känns som att det behövs en stor yta för att göra dem rättvisa.

GLORIA

 

 

Slutligen den här julgranen som är för modern för mig men toppstjärnan gillar jag väldigt mycket, inspirerar mig till papperspyssel 🙂

Julgran

Alla bilder från Klong

Julkänsla på födelsedagen

by jennie 4 Comments

Igår var det min födelsedag. Jag blev väldigt fint firad av min familj med god mat och fina presenter. Min fyraåring hade valt ut ett kompishalsband som hon och min mamma köpte till mig. Ni vet ett sånt där med två halsband i ett där man ska ha varsitt. Det var väl delvis för att hon tyckte det var så fint, men säkert framförallt för att hon ville ha det ena. Men åh vad mysigt att se sin dotter så nöjd och stolt över sin fina present. Det här blänkande, kitschiga nallehalsbandet kommer jag att bära med stolthet!

image

 

Jag fick också saker till långa varma bad i badkaret, en riktigt höstig present vilket känns helt rätt nu. Jag ska nog inviga badkaret för hösten ikväll, äntligen har vi lite regnrusk här. Och den här fantastiska vasen Äng från Klong. Jättefint att ställa små blommor från trädgården i eller några snittblommor. Gallret gör att blommorna fördelar sig fint utan att de är så många.

image

 

Men det jag egentligen tänkte berätta om här var att jag fick den här julstjärnan av Georg Jensen som stod högt upp på min önskelista.

image

Har inte bestämt mig för var jag ska ha den än. Man kan ha den som toppstjärna i granen eller hänga i ett band, jag lutar nog åt det senare. Fortsättning följer med andra ord. Men vilken bra födelsedag med till och med lite julkänsla.

Tecken på jul

Vilken bra fråga av Therese: vilka är era små, små tecken utspridda i era hus och rum som påminner oss om vår favorittid på året?

Jag blev med ens sugen på att ha mer, att lämna några fler väl utvalda saker framme nästa år. Men i år hittar jag det här.

En luciakrona som dottern leker mycket med året runt.

image

Flera flaskor glögg i förrådet under trappan. Jag vet inte hur länge en öppnad flaska glögg håller så jag kommer nog hälla ut dessa och köpa nya när det blir dags. Men jag klara inte att hälla ut glögg efter jul, lukten gör mig nästan vemodig av längtan. Och nu känns det bara mysigt att ha dem där.

image

I en stökig låda i köket ligger den här söta julburken och påminner mig om julen.

image

Sen lämnar jag alla barnens julböcker framme. Det gör jag med flit (som jag har skrivit om tidigare) för att jag tycker det är ett bra sätt för barnen att minnas julen innan de är så stora att de faktiskt kommer ihåg från år till år. Här är några av mina favoritjulböcker för barn.

image

Juligt utflyktsmål

by jennie 4 Comments

I somras var jag med om lite oväntad, men uppskattad, julstämning. Det visade sig nämligen att Lekoseum i Osby har ett litet tomteland i källaren. Osby ligger i nordöstra Skåne på vägen mellan min bästa kompis nya sommarstuga och Växjö där mina svärföräldrar bor. Vi passade på att stanna till där tillsammans med min bästa kompis och hennes familj. Egentligen är det Brios leksaksmuseum där man får se gamla leksaker samt leka med bland annat en stor tågbana. Men på undervåningen har de byggt upp en tomtemiljö som var riktigt fin.

tomten

 

Miljön bestod av ett antal små stugor där man tittade in genom fönstren till tomtarna. Temat var så klart leksakstillverkning, genom husen gick ett löpande band där tomtar gjorde alla moment som behövs för att tillverka träleksaker. Det började med tomtar som sågade på en stor stock, sen hyvlade de, målade, monterade och så vidare. I sista fönstret sitter tomten och bockar av en stor önskelista inför julen. Kul koncept och passade perfekt för en fyraåring och jultokig mamma.

tomte-verkstad

 

Kul att få en dos julstämning mitt i sommaren!

Bilder från http://www.lekoseum.se/

När det lider mot höst

by jennie 2 Comments

Slutet av augusti och långsamt börjar sensommaren göra sig påmind. Det är väl för tidigt att leta jultecken men hösttecknen börjar komma nu. Vår rönn har fått vackra röda bär, höstkläder börjar dyka upp i affärerna och det säkrast hösttecknet av alla – julbloggarna börjar vakna till liv.

image

I år ser det väldigt annorlunda ut för mig. För ett år sen var jag höggravid och satt på kvällarna och fixade inför starten av den här bloggen. Nu har jag varit hemma med vår dotter i nästan ett år och det är snart dags att börja jobba igen. Så lite mindre tid för pyssel, hemmamys och blogguppdateringar i år kanske. Men samtidigt vet jag att jag alltid hittar tid att njuta av min favorittid på året – adventstiden. Jag ser fram mot mitt andra år med bloggen, med lite ny design, och jag längtar redan massvis efter jultecknen!