PCD

by jennie 0 Comments

Jag lider av akut PCD – Post Christmas Depression. Vi har kommit hem från Schweiz till sorgligt hängande julstjärnor, en barrande julgran och känslan av att det är evigheter till nästa roliga sak.

image

image

Det har varit en riktigt härlig december. I och med att jag är mammaledig har jag verkligen haft tid att vara hemma och njuta av adventstiden i år. Jag har verkligen också uppskattat att både läsa alla fina julbloggar och att blogga själv. Det är så kul att se att det finns fler julnördar där ute. Nu dröjer det ända till efter nästa sommar innan vi får börja leta jultecken igen. Just nu känns det tomt och trist. Men jag vet ju att jag snart kommer börja njuta av ljuset som återvänder och börja leta vårtecken. Och innan dess kanske ett och annat reafynd.

Tusen tack för den här säsongen. God fortsättning och gott nytt år!

Dagen före i bilder

by jennie 0 Comments

Dagen före julafton har spenderats på en lekplats i solen samt julförberedelser så klart. Så här har det sett ut.

image

Kolorna kärleksfullt inslagna.

image

image

Julklapparna är på plats under granen.

image

image

Systers goda Glühwein.

image

Nu är det nära!

Julklappar till barn

by jennie 1 Comment

När jag ska slå in julklappar till barn blir jag ofta lite osäker på hur jag ska slå in dem. Jag gör vanligtvis ganska traditionella paket med till exempel brunt papper vilket barn kanske tycker är lite trist. I år har jag försökt att pynta barnens paket lite mer enligt deras egen smak. Så här blev det.

Den här granen kommer från Panduro. Jag har ritat små kulor med dotterns glitterlim.

IMG_9493

 

Här har jag ritat snöflingor för hand på pappret. Etiketten har jag pysslat själv.

IMG_9488

 

Den här söta tomten har jag köpt på Leilas General Store.

IMG_9492

 

Den här snögubben är också från Panduro, jag har bara ritat ögon, näsa mun och knappar på den.

IMG_9494

 

Nu hoppas jag att barnen blir glada för både inslagningen och innehållet 🙂

Garn som presentsnöre

by jennie 2 Comments

På Pinterest finns flera bilder där garn har använts som presentsnöre. Som de här.

Jättesnyggt tycker jag. Jag har inte gjort några avancerade mönster men tycker det ser fint och juligt ut att bara ersätta det vanliga presentsnöret mot garn. Såhär blev mina julklappar.

IMG_9371

IMG_9372

 

Ett os av pepparkakor

by jennie 0 Comments

Idag är stora pepparkaksbakardagen, och oj vad gott det osar i hela huset!

image

Tjejerna var med och bakade förvånansvärt länge. De kavlade, mjölade och stämplade med fina formar utan att producera några pepparkakor. Men lika glada var de ändå, och vi vuxna också efter som de var sysselsatta medan vi bakade.

image

Brig

by jennie 2 Comments

Nu har vi kommit fram till mina föräldrar i Schweiz där vi ska fira jul i år, vilket vi har gjort flera år tidigare. De bor i en liten ort i en alpdal med ett sött litet torg omgivet av höga berg. Väldigt passande julmiljö även om det inte så ofta ligger snö nere i dalen.

brig1

Torget med en stor gran som pyntas på olika sätt varje år.

På torget finns en liten julmarknad med några få stånd. Det är jättemysigt att gå dit när det börjar skymma och köpa en Glühwein och stå där på torget och titta upp på alptopparna.

brig3

 

På orten finns också det här jättefina slottet, som taget ur en saga.

Stockalper Palace 01, Brig, Switzerland

 

Och har man tur och solen skiner kan man ta sig upp till skidbackarna och njuta av den här fantastiska utsikten!

brig4

Sista glöggen för i år

by jennie 0 Comments

Idag avnjuter jag årets sista glögg tillsammans med hembakade lussekatter och pepparkakor.

IMG_9480

Imorgon byter jag glöggen mot Glühwein, då bär det nämligen av till Schweiz där vi ska fira julen med min familj.

Kul att vi åker så pass långt innan jul i år, då hinner vi verkligen njuta av den julpyntade schweiziska småstaden samt julpyssla och baka tillsammans med hela storfamiljen.

Men först ska vi överleva en flyg- och tågresa med två små barn 🙂

Julkulan är klar

by jennie 0 Comments

Som jag skrev om tidigare målade jag en julkula till min äldsta dotters första jul. Självklart ska lilla tjejen också få en egen så detta har jag sysslat med av och till under december och nu är den klar. Det är egentligen inte särskilt svårt men tar tid eftersom man måste låta färgen torka innan man kan hålla på den och måla vidare. Så jag har tagit en färg i taget och successivt fyllt på med mönstret. Olika stora prickar fick jag helt enkelt genom att doppa penseln olika mycket i färgen. Hjärtanen ser knepiga ut men är inte alls det, jag har bara gjort ett V och så ger det känslan av ett hjärta. Så här blev lillasysters kula.

IMG_9452

 

Lyxig dag

by jennie 2 Comments

Idag har jag och bebisen varit inne i Stockholm och träffat min syster med bebis. Sådana här dagar när man är mammaledig, alla julklappar är inhandlade och inslagna och man bara kan slappa och njuta av julstämningen känns oerhört lyxiga.

Vi hann med två tomtelattar, lite shopping och en tur förbi NKs skyltfönster. Jag tyckte att det var väldigt fint och väl genomfört i år. En rolig sak är också att tomtarna säljs till förmån för Läkare utan gränser efter jul. Den lilla tomten med glasögon hade jag lätt kunnat tänka mig hemma hos mig 🙂

image

image

image

image

image

image

Tredje advent på Skansen

by jennie 2 Comments

Idag har vi varit på Skansen hela familjen. Fokus var egentligen på djuren för det tycker treåringen är så kul. Och hon var väldigt nöjd över att se älgar, vargar och framförallt ugglor som hon av någon anledning är väldigt fascinerad av.

Men jag ville ju så klart gå ett varv på julmarknaden också. Tyvärr är vädret väldigt grått och trist här i Stockholm vilket sänkte julstämningen en del.

image

Shoppade gjorde jag faktiskt inget. Det är rätt lätt att få en överblick av marknaden för över varje stånd sitter en stor skylt där det står vad de säljer. Jag siktade helt enkelt in mig på julpynt och hantverk för det är det jag tycker är roligast. Men de hade inget som jag kände att jag behövde.

Men vi köpte i alla fall varsin glögg och lussebulle i ett av stånden och stod ett tag i snålblåsten och myste.

image

Här är jag, två halvvarma glögg och barnvagnen 🙂

image

Ett inslag som jag personligen uppskattar mycket är att lite här och var stöter man på små körer som sjunger julsånger. Jag har själv sjungit mycket i kör och det ger mig verkligen maximal julstämning.

image