Måla egna julkulor

by jennie 2 Comments

Från min första jul har vi en stor julkula där det står Babys first christmas som mina föräldrar alltid har hängt upp i sin julgran. Jag tycker det har varit så fint att hänga upp den varje år, så inför min äldsta dotters första jul ville jag köpa en sådan till henne också. Men när jag började leta efter det hittade jag ingen som jag tyckte var tillräckligt fin. Då kom jag på iden att måla en egen julkula till henne.

Jag köpte vita frostade julkulor på Panduro samt hobbyfärg och penslar. Jag började med att testa mig fram på en kula hur jag ville ha mönstret. Det svåra var att få till texten snygg så det övade jag rätt mycket på.

IMG_8986

När jag kände mig nöjd målade jag själva kulan. Det blev utöver texten små ränder av olika mönster som hjärtan, bollar och blad. Jag blev riktigt nöjd med kulan så det slutade med att jag målade tre stycken, en till min dotter, en till min systerdotter som vi firar jul med och året därpå en till min guddotters första jul. Känns som ett väldigt fint minne av första julen.

SONY DSC

I år är det ju min yngsta dotters första jul så nu är det dags att måla en ny kula. Så nu måste jag ut och köpa ny färg, för den jag använde har blivit gammal.

Comments ( 2 )

  1. ReplySannas Christmas
    Nej vad fint, verkligen!
    • Replyjennie
      Tack så mycket!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.