Presentband

by jennie 0 Comments

Jag älskar att köpa lyxiga presentband istället för vanliga presentsnören. Men det blir lätt oordning bland mina grejer och då blir ju banden snabbt skrynkliga och inte så roliga att använda längre.

Så häromdagen tog jag mig faktiskt tid och strök dem. Tog inte särskilt lång tid, och jag tittade på julfilm under tiden så det var inte synd om mig alls.

Det blir så himla fint med vackra, släta, band på paketen tycker jag. Här är några exempel från tidigare år.

Jag har också övat på att göra snygga rosetter med banden, knepigare än det ser ut tycker jag.

Blossa 18

Idag fick jag ett efterlängtat sms när jag satt på jobbet. Eller det kanske är att ta i för jag la beställningen på årets Blossa förra veckan och hade knappt hunnit längta för jag trodde det skulle ta längre tid innan den kom. Men efterlängtad i som att detta är det första riktiga jultecknet för 2018 för mig. Jag åkte så klart och köpte flaskan på vägen hem från jobbet.

Jag är spontant skeptisk mot all glögg som inte känns julig, medelhavet hör inte ihop med julen liksom. Men samtidigt var jag nyfiken och det hör liksom till att testa årsglöggen tycker jag.

Men i år var jag otroligt positivt överraskad. Jag drack den kall, mest för att jag var så ivrig och inte orkade vänta. Den smakar fräscht men ändå väldigt mycket glögg.

Jag vet inte om jag bara projicerar min otroliga advents-längtan nu, men jag tror att detta är den godaste glögg jag har druckit på flera år!

Broderad ask

by jennie 5 Comments

Jag har kommit på en till sak jag kan brodera, presentaskar. Jag gillar att slå in paket i fina askar så detta var ett pyssel som passade mig perfekt. Och så tar det lite lagom lång tid att brodera en ask.

Jag testade att göra en stor snöflinga på en ask. Den här asken är en gammal klockask, tog den för att den var vit och lite lagom stor.

Först ritade jag ett mönster på ett rutigt papper, det finns mycket inspiration på Pinterest, eller så ritat man på fri hand. Pappret fäste jag på asken med lite kludd, var noga så att det hamnade mitt på.

Sen tog jag en nål och gjorde hål överallt där det behövdes enligt mönstret.

Såhär såg asken ut när jag tagit bort pappret.

Sedan var det bara att brodera som vanligt. Nu gjorde jag rätt stora stygn, dvs. rätt långt mellan hålen. Jag tycker att det ser coolt ut men jag tror man får ett sötare utseende om man provar att ta tätare hål.

Jag fäste inte tråden på baksidan utan tejpade bara fast ändarna. Tänkte att det blir enklare och man kan ju limma fast ett rött papper på baksidan om man inte vill att den ska synas.

Nu återstår bara att lägga i någon fin klapp och kanske fästa ett band runt.

Sommarens projekt

by jennie 4 Comments

Efter en lång och varm sommar börjar det (äntligen) kännas mer som höst. Jag har börjat både köpa julklappar och pyssla så smått.

Under sommaren höll jag på med det här broderiet. Kändes kanske lite konstigt med julmönster i sommarhettan, men jag vet ju att jag har svårt att hinna med sånna större projekt i vardagen så det kändes kul att passa på.

Nu i höst har jag då tagit mig an det lite mindre projektet att förvandla broderiet till en liten brödkorg till lussekatter. Att sy är också något jag gillar mycket så det kändes mysigt att få ta fram symaskinen igen. Hade inget mönster utan mätte broderiet och gjorde en liten mall i papper att utgå ifrån.

Så här blev den färdiga korgen, lite skrynklig, men det duger bra till adventsfikat. Nu längtar jag tills det är dags att fylla den med lussekatter!