Blossa 2019

by jennie 1 Comment

Igår fick jag ett efterlängtat sms från Systembolaget. Fast i ärlighetens namn hade jag inte väntat jättelänge och jag fick tydligen min beställning två veckor tidigare än förra året.

Jag åkte och hämtade mina flaskor direkt efter jobbet. Rätt kul också när personalen på Systembolaget blir glada och nyfikna när man hämtar ut glöggen.

Jag testade direkt när jag kom hem, så himla mysigt med första riktiga jultecknet.

Glöggen luktar väldigt mycket jul och glögg, typiskt Blossa skulle jag säga och menar då på bästa möjliga sätt. Jag drack den kall, mest för att jag inte kunde hålla mig länge nog att värma den. Smaken är rätt mycket passionsfrukt, påminner mig om drinkar med Passoa. Fräscht men ändå juligt. Inte riktigt lika mycket fullträff som förra året tycker jag men ändå verkligen god. Om förra året var 5/5 tycker jag att denna är 4/5. En perfekt glögg att tjuvstarta lite med eftersom den inte smakar riktigt så mycket jul som klassisk glögg men ändå ger julvibbar.

Vad tycker ni om flaskan då? Jag har lite svårt för saker som ska vara juliga och är rosa. Passar liksom inte alls in i övrigt julpynt. Men sen är jag inte så förtjust i rosa annars heller. Så flaskan får nog stå i ett skåp men plockas fram desto oftare 🙂

Adventsbricka

by jennie 2 Comments

Jag som brukar sy och brodera är lite utanför min comfort zone när det kommer till trä-pyssel men fick för mig att testa mest för att få lite omväxling. Jag köpte enkla små brickor på Systrarna Grene som jag utgick ifrån.

Jag köpte flera för jag tänkt att jag kanske misslyckas först men döttrarna hittade dem och ville också vara med, väldigt mysigt att pyssla ihop och det visade sig vara ett perfekt barnpyssel.

Jag började med att skissa i blyerts hur jag ville ha det. Skrev “Glad advent” och gjorde konturen av en krans.

Sen använde jag vanlig hobbyfärg från Panduro. Det var inte helt enkelt att skriva så det blev snyggt och inte för skakigt. Jag tyckte det var enklast att ha en tunn potatis-sticka och mycket färg.

Löv gjorde jag dels med samma sticka och dels med pensel för de lite större löven.

Och såhär blev resultatet.

Det var årets första riktiga julpyssel. Ser fram emot mer pyssel samt att använda den i advent.