Glad Halloween

by jennie 0 Comments

Vi brukar inte fira Halloween men min familj brukar alltid ses till Allhelgona vilket i år sammanfaller. Jag och stora dottern har i alla fall fixat pumpor vilket hon tyckte var väldigt roligt.

IMG_9062

Och så har jag satt ut ljung vilket jag tycker är himla fint och höstigt. Det är andra året vi bor i hus så jag njuter fortfarande mycket av att ha en egen trädgård att ha blommor i, även om jag inte egentligen är speciellt trädgårdsintresserad.

IMG_9060

Men det bästa med Halloween måste ju ändå vara att efter den här helgen så är advent och julen nästa sak som kommer. Jag tycker att många affärer brukar ta fram mer julsakern när de kan städa bort Halloween. Och folk i allmänhet brukar också inse att advent närmar sig, inte bara vi julnördar!

Pyssel till bebisen

by jennie 1 Comment

På Pandorurean köpte jag också ett färdigt pysselkit för att göra en pepparkaksgubbe. Hade först tänkt pyssla den ihop med treåringen men insåg att det nog var lite för avancerat för henne så jag bestämde mig för att göra den själv. Tanken är att den ska bli som en mobil till bebisen att titta på i vagnen. Jag vill ju gärna få in julen överallt 🙂

IMG_8990

 

Sen kunde jag inte låta bli att modifiera gubben lite. Att bara följa en beskrivning är inte så kul tycker jag. Jag började med att sticka en liten luva till gubben istället för att använda den färdiga i filt som följde med.

IMG_9052

 

Jag ville hellre ha vita knappar och ögon än svarta för det kändes mer som en klassisk pepparkaksgubbe då. Så här blev min gubbe.

IMG_9053

 

Nu ska jag bara komma på något fiffigt sätt att fästa den i vagnen så att lilla bebisen har något fint och juligt att titta på när vi är ute och åker vagn!

IMG_9058

Extra pysseltimme

by jennie 12 Comments

Igår när vi fick en hel timme extra passade jag på att julpyssla lite. Båda döttrarna sov samtidigt i en hel timme och jag hann pyssla några små kransar som jag tänkter använda till att pynta paket med.

IMG_9042

Varje krans är gjord av en risgirlang och en bladgirlang med ett enkelt rött band virat runt. Jag har tänkt att jag ska hänga dem i paketsnöret, eller kanske knyta en kring en flaska glögg att ge bort i advent.

IMG_9043

 

Risgirlangen är från Panduros rea. Bladgirlangen hade jag sedan innan och är inköpt på Tradera förra året. Snöret är vanligt presentsnöre från IKEA men som jag har delat för att det ska bli smalare. Sen bara tvinnade jag girlangerna runt varandra till en krans och satte dit snöret. Jättesnabbt gjort men kommer verkligen piffa till några paket tror jag.

IMG_9045

 

Nu var det bara det där med att köpa julklappar så att jag har något att slå in…

Mera bebisjulkläder

by jennie 1 Comment

Nu har jag två till julplagg till lilla bebisen.

IMG_9041

Pepparkaksbodyn är ytterligare ett Tradera-fynd. Eller fynd och fynd, jag fick betala lika mycket som nypris. Men bodyn var ny och kom hemskickad till brevlådan vilket ju är mycket smidigt när man är hemma med en bebis. Dessutom tyckte jag att den var himla söt så jag är väldigt nöjd med köpet.

Den superfina klänningen har jag fått från Emma, den kommer bli jättesöt på bebisen i jul. Tack igen!

Jultecken

by jennie 0 Comments

Åh vad det är mysigt när man kan börja spana på riktiga jultecken. Igår när jag skulle ta en vispgrädde så tyckte jag att en såg extra fin ut och när jag tittade noggrannare visade det sig vara en julversion. Härligt att Arla har insett att julen börjar närma sig!

IMG_9039

Var köper ni julpapper?

by jennie 8 Comments

Det börjar bli dags att köpa på sig julpapper inför paketinslagningarna. Men jag tycker att det är så svårt att hitta bra och fina papper. Jag tycker det är viktigt att det är bra kvalitet på pappret. Det måste vara tjockt, inte gå sönder i hörnen när man fraktar julklapparna och inte bli repor i mönstret när man slår in. Tidigare år har jag blivit besviken på pappret jag köpt på till exempel Panduro eller IKEA.

Så därför undrar jag om någon julbloggare har något tips på ställe där man kan köpa riktigt bra julpapper? Eller är det bara jag som stör mig på tunna papper?

Måla egna julkulor

by jennie 2 Comments

Från min första jul har vi en stor julkula där det står Babys first christmas som mina föräldrar alltid har hängt upp i sin julgran. Jag tycker det har varit så fint att hänga upp den varje år, så inför min äldsta dotters första jul ville jag köpa en sådan till henne också. Men när jag började leta efter det hittade jag ingen som jag tyckte var tillräckligt fin. Då kom jag på iden att måla en egen julkula till henne.

Jag köpte vita frostade julkulor på Panduro samt hobbyfärg och penslar. Jag började med att testa mig fram på en kula hur jag ville ha mönstret. Det svåra var att få till texten snygg så det övade jag rätt mycket på.

IMG_8986

När jag kände mig nöjd målade jag själva kulan. Det blev utöver texten små ränder av olika mönster som hjärtan, bollar och blad. Jag blev riktigt nöjd med kulan så det slutade med att jag målade tre stycken, en till min dotter, en till min systerdotter som vi firar jul med och året därpå en till min guddotters första jul. Känns som ett väldigt fint minne av första julen.

SONY DSC

I år är det ju min yngsta dotters första jul så nu är det dags att måla en ny kula. Så nu måste jag ut och köpa ny färg, för den jag använde har blivit gammal.

Botanisering bland bebisjulkläder

by jennie 5 Comments

Gick ut i förrådet idag för att kolla vilka juliga bebiskläder jag har som kan passa till nya bebisen i år. Första dottern är född i juli och lilla nu i oktober så kläderna kommer ju att vara lite stora till lilla tjejen i jul. Men de här plaggen hittade jag i alla fall som nog kommer att passa.

IMG_8995

Men det betyder att det finns utrymme för att shoppa mer. Stora tjejen får jag inte bestämma vad hon ska ha på sig längre så det gäller att passa på med lilla tjejen så länge det går. Bästa stället att fynda söta julkläder tycker jag är Tradera. Dessa plagg har jag köpt där och just nu ligger det flera söta plagg ute.

Tacksamhetskalender

Jag har en jättefin adventskalender med 24 små julstrumpor som man kan fylla med vad man vill. Första åren fyllde jag den med godis av olika slag men det funkade inte så bra hos oss. Antingen var vi sugna på godis eller inte, så godiset blev antingen länsat i förväg eller låg kvar flera dagar. Så kalendern tappade lite sin funktion.

IMG_8962 IMG_8963 IMG_8966

Men för några år sen kom vi på en kul ide som bygger på samma sak som jag har sett på bland annat Facebook senaste året. Nämligen att öva upp sin förmåga att känna tacksamhet för det man har. Övningen går ut på att tänka ut tre saker man är tacksam över i minst en vecka. Första dagen är det rätt lätt men efter ett tag får man anstränga sig mer och mer för att komma på nya saker. Mer om det kan man till exempel läsa här, eller i boken Snubbla på lyckan (julklappstips).

Vi gjorde så att jag och min man skrev upp 12 saker var som vi är tacksamma för på små lappar och la i kalendern. Det kunde vara allt från att vi fått ett friskt barn till att nya dunjackan var varm och gosig. På kvällen när vi hade värmt glögg och tagit fram lussekatter och pepparkakor turades vi om att läsa kvällens lapp. Det blev alltid väldigt mysiga och positiva stunder och ofta började vi spinna vidare på andra saker som vi är tacksamma för.

Hornbach

by jennie 3 Comments

Så här såg det ut på Hornbach idag!

image

image

I år behöver vi nog inga nya ljusslingor men annars tycker jag att de har ett bra utbud av det på Hornbach. Vi köpte bara några små röda julkulor som jag tänker att vi ska ha i utegranen samt väldigt söta ljusmanschetter i form av kransar. Ska bara piffa till dem med lite rött band så ska ni få se resultatet i ljusstaken.

Kul är det i alla fall att julen börjar plockas fram i affärerna nu!