Jultecken

by jennie 0 Comments

I min familj brukar vi leta efter vårtecken från tidig vårvinter. Första tussilagon är en stor sak och ett säkert tecken på att våren är på väg. Det är säkert inte bara vi som gör det utan många letar efter vårtecken och glädjer sig åt att vi går mot ljusare tider. Ingen skulle bli sur över att de såg en krokus redan i februari utan ser det som ett härligt tecken på att våren är på väg. Så är det dock inte riktigt med jultecken.

Det verkar istället som att en del blir stressade av att affärer börjar ta fram julsakerna så tidigt. Men till skillnad från våren som kommer olika tidigt varje år infaller ju julen alltid i december, oavsett hur tidigt de första julsakerna syns i butikerna.

Vi som älskar julen tycker ju att jultecken är precis lika härliga som vårtecken, om inte ännu härligare! För mig är det en rolig del med hösten, att vänta på första julsakerna i butikerna, första julreklamen och så vidare. Och att alla julbloggar börjar uppdateras mer regelbundet fulla med mysiga jultecken.

Jag har skapat en kategori här på bloggen där jag tänkte spara på mina jultecken. Årets första riktigt säkra jultecknet har inte kommit för mig än så jag väntar spänt, det är så här års de brukar börja dyka upp!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.