Tecken på jul

Vilken bra fråga av Therese: vilka är era små, små tecken utspridda i era hus och rum som påminner oss om vår favorittid på året?

Jag blev med ens sugen på att ha mer, att lämna några fler väl utvalda saker framme nästa år. Men i år hittar jag det här.

En luciakrona som dottern leker mycket med året runt.

image

Flera flaskor glögg i förrådet under trappan. Jag vet inte hur länge en öppnad flaska glögg håller så jag kommer nog hälla ut dessa och köpa nya när det blir dags. Men jag klara inte att hälla ut glögg efter jul, lukten gör mig nästan vemodig av längtan. Och nu känns det bara mysigt att ha dem där.

image

I en stökig låda i köket ligger den här söta julburken och påminner mig om julen.

image

Sen lämnar jag alla barnens julböcker framme. Det gör jag med flit (som jag har skrivit om tidigare) för att jag tycker det är ett bra sätt för barnen att minnas julen innan de är så stora att de faktiskt kommer ihåg från år till år. Här är några av mina favoritjulböcker för barn.

image

Comments ( 2 )

  1. ReplyThereses jul
    Det är så mysigt att öppna det där skåpet och se glöggen eller känna doften av juleljusen. Kika lite i bokhyllan och bläddra i någon av julböckerna. Eller sno åt sig en pepparkaka ur burken i köket :)
    • Replyjennie
      Ah, du har till och med pepparkakor kvar :) Gillar som sagt upplägget. Tidigare var jag mer strikt med att allt juligt måste bort, men nu känns det mer som mysig påminnelse, som min lilla hemlighet. Nästa år får nog mer stanna framme :)

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.