Juligt utflyktsmål

by jennie 4 Comments

I somras var jag med om lite oväntad, men uppskattad, julstämning. Det visade sig nämligen att Lekoseum i Osby har ett litet tomteland i källaren. Osby ligger i nordöstra Skåne på vägen mellan min bästa kompis nya sommarstuga och Växjö där mina svärföräldrar bor. Vi passade på att stanna till där tillsammans med min bästa kompis och hennes familj. Egentligen är det Brios leksaksmuseum där man får se gamla leksaker samt leka med bland annat en stor tågbana. Men på undervåningen har de byggt upp en tomtemiljö som var riktigt fin.

tomten

 

Miljön bestod av ett antal små stugor där man tittade in genom fönstren till tomtarna. Temat var så klart leksakstillverkning, genom husen gick ett löpande band där tomtar gjorde alla moment som behövs för att tillverka träleksaker. Det började med tomtar som sågade på en stor stock, sen hyvlade de, målade, monterade och så vidare. I sista fönstret sitter tomten och bockar av en stor önskelista inför julen. Kul koncept och passade perfekt för en fyraåring och jultokig mamma.

tomte-verkstad

 

Kul att få en dos julstämning mitt i sommaren!

Bilder från http://www.lekoseum.se/

Comments ( 4 )

 1. Replysandransjul
  Å min barndom=) Brio/ Lekoseum i Osby var en given utflykt när släkten kom på besök till oss i Skåne (bodde där som barn) =) Älskade tomteverkstaden =D Alltid en favorit.
  • Replyjennie
   Visste inte att det fanns förrän vi körde förbi och började googla, supermysigt ställe!
 2. ReplyMaries strålande jul
  Åh finns det kvar då måste jag försöka åka dit med barnen. Var där för 20 år sedan och tyckte då att det var jättemysigt!
  • Replyjennie
   Japp, visste inte alls att den funnits så länge. Men kan som sagt verkligen rekommendera ett besök, särskilt för jultokiga :)

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.