Väntans tider

by jennie 2 Comments

För mig är det väntans tider i dubbel bemärkelse just nu. Och det menar jag som något positivt. Jag älskar att se fram emot saker. Jag älskar fredagar och sista veckan innan en lång semester och så vidare. Och nu när hösten långsamt börjar göra sig påmind tycker jag att det är härligt att börja få räkna ner till advent. Dessutom har jag nu två veckor kvar tills vår lilla bebis är beräknad. Det ska bli väldigt spännande att få träffa henne men samtidigt njuter jag av de här sista dagarna utan blöjbyten och amning och njuter av att vara gravid och tvätta och packa henne små kläder och bara längta efter henne.

Jag trodde faktiskt att advent betydde just väntan, och det var jag visst inte ensam om. Men även om det inte betyder det bokstavligen så är det ju det advent står för för mig. Jag älskar att fixa inför julen och räkna ner. Men när själva julafton kommer brukar jag snarare bli nedstämd, det betyder ju att det är ett helt år kvar tills jag får adventsmysa igen. Mina favoritdagar på året är istället första advent och lucia.

När jag var gravid förra gången gjorde vi graviditetstestet precis innan första advent, så även då var det en dubbel lycka. Men i efterhand kan jag konstatera att det inte var helt optimalt att vara nygravid under sin favoritmånad. Inte nog med att jag inte kunde dricka vinglögg, jag var trött hela tiden och jag mådde så illa att jag inte kunde njuta av varken lussekatter eller pepparkakor. Värt det så klart men jag är glad att jag får njuta av allt detta i år.

Positivt graviditetstest på julduken 2010!

Positivt graviditetstest på julduken 2010!

Comments ( 2 )

  1. Replyjohanna
    Stort grattis till barnet :)Jag vänar också barn här lite när som helst. Måste varit jättejobbigt att inte kunnat njuta av julen förstår jag :/ Men det är värt det ändå på något sätt :)
    • Replyjennie
      Grattis till er också! Nej, det var bättre tajming den här gången, men som du säger ändå värt det. Hoppas vi båda är tillräckligt pigga för att njuta av advent i år, fördelen med att vara föräldraledig är ju att man har mycket tid hemma plus kan gå på stan när inte alla andra gör det :) Lycka till!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.