Botaniserar inför paketkalendern

by jennie 0 Comments

Idag har jag botaniserat bland saker till adventskalendrarna. Jag ska göra tre stycken i år, två till våra barn och en till min guddotter. En del jobb så klart men på ett sätt blir det lättare att göra till fler, i alla fall eftersom de är någorlunda i samma ålder. Jag kan köpa en förpackning med något, t.ex. roliga pennor, och dela upp det på tre paket, blir mycket billigare så. I år har jag samlat på mig saker under sommaren och hösten på reor. Och idag kollade jag alltså i lådan vad jag har så här långt.

Mitt bästa tips är Panduros rea, där har jag köpt pysselförpackningar billigt som går att dela upp och använda till flera paket, till olika eller samma barn. Dessa köpte jag i år.


På en annan rea köpte jag det här “pusslet”, består av 6 figurer så går också att dela upp på flera paket.


På sidor som t.ex. Partytajm kan man hitta mycket smått och gott, detta har jag köpt i år.

Pysselark där man kan dekorera en pepparkaksgubbe.


Masker att färglägga, inklusive snöre.


Prinsesskronor med klistermärken att dekorera dem med.


En förpackning flygplan att färglägga och bygga ihop.


En liten tomteboll, den tyckte jag var rätt söt 🙂


En förpackning badkritor, även den tänkte jag dela upp.


Slutligen lite annat smått från Panduros rea.


Slutsatsen blev att jag ligger rätt bra till, men kommer nog inte helt klara målsättningen att vara klar i oktober. Jag har i alla fall bestämt att jag inte ska slå in alla paket skälv, utan köpa några färdiga påsar och bara slå in dom som ev är för stora att få plats i en sån påse. Blev inte kul på slutet förra året.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.