Min nya julstad

by jennie 0 Comments

Vi är i Norrköping över helgen, vilket är min nya julstad. Vi har firat dom senaste jularna hos mina föräldrar i Schweiz, men sedan i höst bor de på landet utanför Norrköping så i år ska vi fira här med mina föräldrar, syskon och syskonbarn. Mamma och pappa är inte här just nu utan vi lånar huset för att njuta av lite miljöombyte, landet, bastu och brasa. Jag passar också på att göra lite research inför julen. Jag bodde här två år under gymnasietiden men har inte varit här så mycket sedan dess, så jag ser fram emot att se vad staden har att erbjuda i juletider.

Varje år tänds värdens (enligt obekräftade källor) största adventsljusstake i Värmekyrkans skorstenar.

ladda-ned

 

Norrköping satsar mycket på belysning i vad de kallar Norrköping Light Festival som pågår över både advent och nyår. Detta löper längst Strömmen genom dom gamla industribyggnaderna och vattenfallen. Det blir spektakulärt med kombinationen vatten och belysning som här.

top_konstverken1

 

Här är några andra exempel:

artwork_open-lounge

artwork_water

artwork_circle

 

Längst vägen finns det även klassiska belysta träd så klart, alltid så vackert!

img_2273

 

Mysiga stadsdelen Knäppingsborg är byggd i gamla fabrikslokaler och är en perfekt setting för julshopping och mysiga fikastunder. Den här bilden är väl bara för söt, så skulle man kanske göra hemma på klädstrecket i advent?

5433fe9c7d4215c8e6696f1410fc2316

 

Till och med Norrköpings stolthet spårvagnarna har fått tomteluvor.

20130109_150622-canon-ps-sx200is

 

Och så nyheten Sagojul på Kolmården ska inte missas. Mina barn är i perfekt ålder och älskar Bamse, och deras mamma älskar ju jul så vad kan passa bättre? 🙂

sagojul_1280x534px_top_desktop

 

Någon som känner till Norrköping bättre och har några tips på saker jag inte får missa?

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.