Enkel och god hemmagjord glögg
En av mina favoritaktiviteter den här delen av året är att dricka glögg. Jag brukar inte prova så många olika sorter utan håller mig till Blossas vanliga glögg. Men ibland kan det vara kul att göra något eget. Det här receptet bjöd en kollega på förra året, både enkelt och gott, bättre kan det inte bli!
Glöggspets
Ingredienser till spetsen:
10-12 cl Renat sprit eller konjak
4-5 bitar hel kanel
20 st hela kryddnejlikor
4 krm krossade kardemummakärnor
½ pomeransskal
Ingredienser till glöggen:
3 dl strösocker
1 rågad tsk vaniljsocker
70 cl Rött vin, gärna fylligt
Mandel & russin till glöggen
Tillredning av spetsen:
Krossa kanelen lätt i en mortel och lägg dem tillsammans med övriga kryddor till spetsen i en glasburk tillsammans med spriten. Tillslut med tätt lock och låt dra i högst ett dygn. Sila bort kryddorna med ett melittafilter.
Tillredning av glöggen
Blanda strösocker och vaniljsocker med vinet. Värm upp långsamt tills sockret smält. Låt det inte koka. Blanda i glöggspetsen och låt den dra i några minuter.
Klart!