Kartongförråd

Alltså, slå in paket är ju typ det roligaste julpysslet som finns. Det verkar många julbloggare vara överens om. Jag gillar när mina paket matchar varandra. Inte så att de ska se likadana ut men att de ändå passar ihop.

Men, det är också viktigt för mig att själva paketet blir snyggt inslaget. För att uppnå det tycker jag att det är lättast att lägga saken i en kartong och slå in. Så blir det lätt att få paketen snygga och släta. Nackdelen är ju att de tar större plats och ska man åka iväg och fira jul blir det ju så klart väldigt praktiskt.

För att alltid ha en passande kartong till presenten sparar jag alla snygga kartonger jag får under året. Detta har jag gjort i flera år så samlingen börjar bli rätt stor.

IMG_8996 IMG_8997

En gång hade jag lagt alla kartonger i en stor säck och då trodde min man att det var papperåtervinning och bar iväg alla till soprummet. Hur han nu kunde missta en säck med kartonger för sopor ;-). Men som tur var hann jag upptäcka misstaget och rädda min fina samling innan sopbilen kom!

Comments ( 6 )

 1. ReplyEmma, Jul i fjällen
  Hi hi, känner igen det där! Vill också spara på kartonger hela tiden, men har haft svårt att hitta ett bra ställe att förvara dem på. De är ju lite otympliga liksom :)
  • Replyjennie
   Japp, tar stor plats. Vissa kan man ju vika ihop men inte alla. Just nu har vi rätt gott om plats så jag unnar mig att ha kartongerna överskådligt i en byrå.
 2. ReplyVictorias Jul
  Jag sparar också på kartonger men har missat att spara en del märker jag nu när jag knappt har en enda kartong kvar men en del julklappar ligger ju redan i en bra kartong att slå in i så det ska nog gå bra.
  • Replyjennie
   Och på vissa ställen kan man ta med sig en kartong när man handlar något. Men jag märker att även fast jag har så många är det ofta jag saknar den perfekta kartongen till just den presenten jag ska slå in...
 3. ReplyDenise - Min Glittriga Jul
  Jag kan bara hålla med dig! Älskar när julklapparna har en röd tråd och att man tar sig tid med dom :)
  • Replyjennie
   Mm, längtar tills jag har hunnit handla lite julklappar som jag kan börja slå in!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.