Hembroderat presentband

by jennie 4 Comments

Jag blev så oerhört sugen på att brodera när jag såg att några andra julbloggare gjorde det (minns tyvärr inte vilka det var). Men jag kunde inte komma på vad jag skulle brodera. Jag vill inte brodera något för stort för då vet jag att jag inte kommer att orka slutföra det. Det måste vara något som jag hinner göra mellan amningar och blöjbyten.

Sen fick jag syn på det här i Allers Julmagasin och tyckte att det var en så kul ide. Då hade de broderat med hjälp av en fin söm på symaskinen.

IMG_9078

Och så såg jag det här i Stora Juljournalen och blev så förtjust i de små broderade motiven. Precis lagom stora för att jag ska klara av att göra klart dem.

IMG_9077

 

När jag kombinerade de här två i mitt huvud kom jag på iden att brodera något av de små motiven på ett band att sätta runt en julklapp. För att göra det ännu mer personligt broderade jag även dit namnet på den julklappen ska vara till.

Det finns gott om mönster på bokstäver på nätet som man kan hämta gratis. Jag googlade på korsstygn och bokstäver och hittade ett typsnitt som jag gillade. Sen var det bara att kombinera ihop bokstäverna till rätt namn.

IMG_9081

 

Och det var faktiskt precis så kul att brodera som jag kom ihåg. Kul med ett broderi som inte tar hela december heller tycker jag.

IMG_9079

 

Så här blev resultatet. Jag har fotat bandet på en röd pall för att visa hur det kommer se ut mot ett rött paket. Nu ska jag bara slå in paketet och pynta med lite annat snyggt. Fortsättning följer med andra ord 🙂

IMG_9093

Comments ( 4 )

 1. ReplyMärta
  Vad fint. Som en julklapp i sig :)
  • Replyjennie
   Ja, och vem kan det vara till tro? ;-)
 2. ReplyHelenes underbara jul
  Gud va fint, och vilken bra idé. När jag broderat klart mitt (i mitt tycke) mastondontbroderi så ska jag nog ge mig på något liknande. Supersött och roligt!
  • Replyjennie
   Tack! Det var just mastodontbroderi jag ville undvika, vet inte hur många oavklarade broderi- och stickprojekt jag har...

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.