Jul i köket

by jennie 4 Comments

Nu börjar vårt julhem växa fram och de flesta julsakerna är framplockade. Jag väntar lite med tomtarna, dem brukar jag ta fram kring andra advent. Vad svårt det är att fånga julkänslan på bild, men jag har gjort ett försök att fota köket.

Jag har satt upp julgardiner, som egentligen bara är vanliga röda gardiner. Adventsstjärnan köpte jag förra året när vi var nyinflyttade i huset och jag tycker den passar så bra i vårt moderna kök. Två blommor och lite ljusstakar skapar stämning i det annars lite strama köket.

IMG_9244

 

Den fina kakburken har jag fått av mamma i present för några år sen. Ambitionen är att den ska vara fylld av pepparkakor hela advent men med tanke på i vilken takt jag äter upp dem är det nog inte rimligt.

IMG_9237

 

Dalahästarna tillhör mina julfavoriter. Den röda har jag fått i present av min bästa kompis för många år sen. Den vita köpte jag och min man på en semester i Dalarna. Eftersom jag är uppvuxen med att fira jul i Dalarna känns dessa verkligen juliga för mig.

IMG_9232

 

Den här glittriga julgranen köpte jag om min man på Plantagen första julen vi bodde ihop. Det är inte min vanliga stil men jag gillar den väldigt mycket och den bryter av perfekt mot allt traditionellt och vitt hemma hos oss. Burkarna är från IKEA för några år sen och ljuset är ett LED-ljus jag fått av min syster. Ska kanske dekorera fatet det står på lite också.

IMG_9246

 

Den här kransen är inköpt på IKEA i år och hänger på vår altandörr i köket. Utanför dörren skymtar vår upplysta Rönn och i bakgrunden kan vi se att fler och fler grannar pyntar sina trädgårdar och fönster!

IMG_9247

Comments ( 4 )

 1. Replyjohanna
  Vilken underbart snygg pepparkaksburk!
  • Replyjennie
   Visst är den, min mamma har bra smak och känner mig väl :)
 2. ReplyMartina - Jultiden.blogg.se
  Åh, så fint! Vill också ha det så juligt hemma hos mig men får aldrig till det :)
  • Replyjennie
   Tack så mycket!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.