Frimärken till julkorten

by jennie 0 Comments

Igår skrev jag om att skicka julkort och då kommer man ju osökt att tänka på julfrimärken. Vissa år har jag varit ute i så dålig tid med att posta mina julkort att jag har valt att använda vanliga frimärken för att de ska komma fram i tid till jul. Det gör inte jättemycket tycker jag eftersom man kan pynta kuverten med klistermärken och sånt istället. Men riktigt fina julfrimärken är så klart ännu trevligare.

Här är några julfrimärken från tidigare år.

Bilder

Vilka tycker ni mest om? Jag är svag för Astrid Lindgrens julberättelser och tycker därför mycket om 2005 och 2007. Sen tycker jag att 2009 och 2013 är fina också.

Den 13 november börjar årets julfrimärken säljas. Temat ska vara julgodis vilket jag tycker verkar lovande.

julfrimärke2014

Så här står det på postens hemsida:

Julkort fortsätter att vara den vanligaste hälsning som privatpersoner skickar varandra per post. Varje år ger vi ut speciella julfrimärken till alla dessa hälsningar. I år är temat julgodis. Knäck, marsipan och pepparkakor är en viktig del i julstöket. Det är något speciellt med att göra sitt eget godis till jul. Precis som med att skicka och få julkort. Och i år kan vi pryda dem med godis.

Det ska bli kul att se de andra frimärkena och ännu roligare att klistra dem på fina kuvert!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.