Jul i uterummet

by jennie 0 Comments

I anslutning till vardagsrummet har vi ett uterum, eller en inglasad altan. Vi använder det inte så här års men eftersom det syns så mycket inifrån är det väldigt fint att pynta där. Jag är väldigt svag för olikfärgade lampor, förmodligen från den tid då jag bodde i södra Tyskland där det används mycket mer. Dock tycker jag att det är svårt att hitta fina olikfärgade lampor som funkar bra i det mellansvenska råa vintervädret. De med glödlampor går lätt sönder utomhus (vet inte hur många jag har förbrukat genom åren) och LED-lamporna ger för kallt sken tycker jag. Men i uterummet funkar det perfekt med en vanlig ljusslinga och ger maximal julstämning för mig!

IMG_9261

IMG_9265

 

Julstjärnan köpte jag på Lagerhaus förra året. Jag tycker om när de har dubbla lager så att man inte ser lampan genom hålen. En detalj jag vet, men är man julnörd så är man 🙂

IMG_9284

 

På bordet ligger en fuskkrans med ett LED-ljus i, kransen är från IKEA. Perfekt till uterummet den med eftersom vi inte är där och inte ser att den är fusk.

IMG_9285

 

Jag läste i någon av årets jultidningar att hyacinter klarar att vara ute i ett uterum. Eftersom min man är allergisk kan vi inte ha dem inne men jag tycker att de är så himla fina och juliga så jag tycker att detta var perfekt. Återstår att se om de klarar de kalla nätterna som blir där ute.

IMG_9283

 

Den lilla granen är också en fuskgran från IKEA. Har inte riktigt kommit till att kunna tänka mig att ha en fuskgran inne men här funkar det bra och den är förvånansvärt fin för priset tycker jag.

IMG_9286

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.