Första julklappen eller paketinslagningsnörderi

by jennie 7 Comments

I veckan har jag äntligen slagit in årets första julklapp, åh vad mysigt! Jag skriver i veckan för det har typ tagit hela veckan. Dels för att jag jobbar och har småbarn men framförallt för att jag så här tidigt på säsongen vill passa på att njuta av varje steg i inslagningsprocessen. Bara att hitta rätt kartong till presenten tog sin tid. Kartongen ska vara lagom stor men också gärna platt modellen så att det har en tydlig framsida för då tycker jag att paketet blir snyggast. Kartonger har jag ju gott om men det är alltid svårt att hitta den perfekta. När jag väl hade valt kartong kändes det synd att det stod ett klockmärke över hela. Dels för att det inte är så snyggt och dels för att den som får presenten kanske tror att det är en klocka och blir besviken. Så då tog jag lite snyggt juligt pysselpapper och klistrade fast på de sidor som behövde döljas.

IMG_9962

 

Sen gäller det att få till snygga kanter, där är jag perfektionist och kan göra om flera gånger. Mitt bästa tips, som jag i min tur har fått från någon annan julbloggare men jag minns tyvärr inte vem, är att använda någon slags dubbelhäftande tejp. Just nu använder jag en så kallad taperunner för jag tycker att det är så smidigt.

IMG_9965

 

På paketet fäste jag papperslöven som jag hade klippt ut med hjälp av mina nya pepparkaksformar tidigare och röda bär från det som blivit kvar när jag gjort hål med en håltagare i ett rött papper. Och efter lite velande satt jag även dit ett rött snöre, tycker oftast att paketen ser så nakna ut utan snöre.

IMG_9972

 

IMG_9982

 

Det känns så mysigt att vara igång. Nu måste jag börja shoppa lite mer julklappar så att jag får slå in mer. Även om jag egentligen vet med mig att det är dumt att lägga så här mycket energi på varje paket. Vi firar nämligen jul utomlands så alla paket ska åka flygplan i min resväska och kommer ju bli knöliga och säkert tappa något pynt. Men då får jag väl visa upp de här bilderna istället för mottagaren 🙂

Comments ( 7 )

 1. Replyjohanna
  Hej! Jag förstår dig. Jag vill också börja slå in paket och ditt första var jätte fint och inspirerande. Men jag kan nog hålla mig en stund till...kanske... nej! Jag slår in nu. Tack för en fin blogg. Johanna
  • Replyjennie
   Tack! Kul att du också kastade dig över paketinslagningen :)
 2. Replykattis
  Jättefint inslaget. Önskar jag var sådär kreativ och duktig :)
  • Replyjennie
   Tack, alla paket är ju inte så här fina men kul såhär i början av säsongen när man fortfarande har tid och energi att vara kreativ.
 3. ReplyMaries strålande jul
  Vilken jättefin paketinslagning!
  • Replyjennie
   Tack!
 4. ReplyAmmies Julblogg
  Vilken fin inslagning, jag älskar att slå in julklappar och längtar tills det är dags att slå in första. Smart att dekorera kartongen så fint, jag har ibland tejpat innerkartongen med färgad tejp för att man inte ska tro att man får "fel" sak men har aldrig tänkt på att man kan göra det lite finare. :)

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.